В миналото кухните са били просто полезно място, отделно от всички останали

...
В миналото кухните са били просто полезно място, отделно от всички останали
Коментари Харесай

17 неща в кухнята, които крещят, че жената е мърла (снимки)

В предишното кухните са били просто потребно място, настрана от всички останали стаи в къщата. В кухните хората готвят единствено храна и по-късно ядат ястия в трапезариите или холовете си. Но в този момент нещата стоят по друг метод: в кухнята ние готвим ястията си, ядем ги, беседваме със фамилията и приятелите си и даже работим там. Това е доста значима стая в къщата, която заслужава да бъде добре декорирана.

Ние се уморихме да гледаме разхвърляни кухни. Понякога просто би трябвало да се отървем от някои дребни неща, които вършат мястото да наподобява комплицирано и да съсипе целия уют, който се опитваме да създадем.

1. Храната навън

Наистина е комфортно, когато не е нужно да отивате в мазето, с цел да вземете малко картофи или лук, само че да ги съхранявате тъкмо в средата на кухнята не е добра концепция. По този метод вършим мястото да наподобява разбъркано и в действителност може да развалим храната. Картофите се  развалят много бързо при стайна температура и под директна слънчева светлина губят част от положителните си качества. По-добре е да съхранявате всяка храна там, където хората не могат да я видят.

 

2.

„ Гол “ прозорец

Правилните пердета могат да преобразят образа на всяка стая, а кухнята не е изключение. Но елементарните дълги пердета не са добра концепция – те ще поемат миризмите, ще се замърсят и наподобяват извънредно. По-добре е да употребявате тези в трапезарията, само че местата, където вършиме храна, изглеждат по-добре с римски пердета или щори.

Изглеждат съвършено, почистват се елементарно и не наподобяват на  офис . Не купувайте моделите от памук, лен, коприна или други материали, които не понасят влага и елементарно губят цвета си.

 

3. Градина на перваза на прозореца

Много хора отглеждат лук и други неща в своите кухни. В това няма нищо неприятно, само че доста хора ги поставят в пластмасови контейнери, които въобще не вършат мястото да наподобява добре. Защо не купите някои по-добре изглеждащи саксиики? Можете да засадите лук в хубава саксия с пръст или украсителен контейнер с вода и камъчета.

 

4. Различни и остарели на тип дъски за рязане

В кухнята трябва да имате 2 дъски за рязане – една за месо и една за зеленчуци. Препоръчително е да ги замените незабавно откакто започнете да виждате някакви повреди по тях. Това е освен здравословно, само че и привлекателно, тъй като дъските за рязане с вдлъбнатини и нечистотия наподобяват грозни. Това, което в действителност прави мястото уютно, са качествените дървени дъски. Нещо повече, те не чупят ножовете ви като дъски от стъкло и метал и те са доста по-трайни от известния бамбук.

 

5. Тонове неща на микровълновата фурна

Тази неразбория освен прави мястото да наподобява зле, само че и въздейства отрицателно на самото устройство. Всички тези неща могат да попречат на вратата да се затвори както би трябвало и да блокират вентилационните отвори, което значи, че въздухът във фурната няма да циркулира вярно. Ако желаете да съхранявате неща там, купете особено покритие с джобове.

 

6. Стари или несъответстващи купи за захар и подправки

Подправките би трябвало да се съхраняват в резервоари, които са добре затворени, а старите кутии и буркани не са верните места. Те също не наподобяват добре. Не са ви нужни в действителност скъпи комплекти – евтините също могат да изглеждат страхотно . Например можете да поставите подправките в стъклени колби и да ги поставите в дървена кутия. Или можете да ги поставите в буркани с ярки етикети и да ги подредите на магнитна дъска.

Захарничките би трябвало да бъдат  направени от порцелан или неръждаема стомана, които са по едно и също време трайни и добре изглеждащи.

 

7. остарели кухненски кърпи

Евтините кърпи отделят конците си и се смачкват след измиване и е невероятно да се гладят. Изберете тъкани с добро качество , в идеалния случай памук или микрофибър. На цвят може да бъде всичко, което желаете – от типичен бял до контрастни геометрични щампи. Важното е по какъв начин наподобява кърпата в цялостния интериорен дизайн на кухнята.

 

8. Веро за съдове

Самите бутилки не способстват за това кухнята да наподобява уютна. Можете да си купите специфични бутилки, които наподобяват доста по-добре от елементарните бутилки. Също по този начин, можете да скриете сапуна за съдове под мивката, където никой не може да го види.

 

9. Използвани торбички за чай, оставени покрай мивката

Някои хора оставят мокри торбички с чай върху кухненските си повърхности. Това въобще не е привлекателно и е по-добре да си купите керамична плоча за това.

 

10. Пластмасови контейнери от разнообразни комплекти

Някои типове пластмаса съдържат химикали, които могат да бъдат рискови за вашето здраве (например потенциално опасен бисфенол А). Освен това пластмасовите контейнери не са издръжливи: елементарно се надраскват, повърхностите им стават тъмни и се деформират при високи температури. Също по този начин купища контейнери върху плотовете не вършат кухнята да наподобява по-добре.

Вместо това можете да си купите стъклени съдове за предпазване на храна.

 

11. Разхвърляни гъби и кърпи

Не можете да избегнете потреблението им, само че най-малко можете да ги накарате да наподобяват спретнати. Има държачи за гъби, които са в действителност евтини, само че те неотложно трансформират целия образ на зоната на вашата мивка. Ако имате дълбока мивка, можете да скриете държача – има модели, които могат да бъдат прикрепени към вътрешната стена на мивката.

 

12. Дублирани кухненски принадлежности

Често купуваме нови кухненски принадлежности и забравяме да изхвърлим старите. Или си мислим, че несъмнено ще използваме 2 дървени лъжици и половин дузина шпатули. По-добре е да премахнете дубликатите – щом извършите това, цялото място ще свети.

 

13. Кошници за самун

Кошниците наподобяват подобаващи в доста интериори, само че дано си признаем: хлябът се скапва доста по-бързо, когато е отворен и всякога, когато премествате кошницата, трохите остават на всички места. Една добра кутия за самун е по едно и също време практична и наподобява добре. Освен това има модели с чекмедже, които могат да се употребяват за събиране на всички трохи.

 

14. Стари ръкавици за фурни

Ръкавиците за фурните имат тежък живот: те са изгорени и покрити с петна, които е съвсем невероятно да бъдат отстранени. Силиконовите инструменти са доста по-добри. Освен това те се оферират в доста разнообразни цветове, елементарно се перат и са много издръжливи.

Препоръчваме моделите с вътрешна подплата – те са по-добри за високи температури и са приятни за допиране.

 

15. Стари купи и чинии за домашни любимци

Да имаш „ човешки “ купички по пода наподобява необичайно. Освен това нашите домашни любимци обичат да вадят храната от купата и да си играят с нея.

Смятаме, че всяка котка и куче би трябвало да имат свои лични купи, които затрудняват играта с храната вътре. Можете също по този начин да закупите специални подложки против хлъзгане, за да предотвратите обръщането на купите.

 

16. Шкаф, който е незавършен изпод

Под краката на това кухненско обзавеждане се натрупат доста нечистотия и прахуляк. И явно, в случай че можете да видите това, ще наподобява по този начин, като че ли в никакъв случай не сте почиствали кухнята. Можете да разрешите казуса, като инсталирате цокъл под шкафа. Можете да поръчате тази дъска от железария или  да я извършите сами. Освен това, в случай че имате задоволително място, можете да инсталирате  чекмедже там.

 

17. Малки, само че забележими дефекти

Дори дребни неща като остарели крушки или скъсано парче тапет въздействат на външния тип и атмосферата на стаята. Авторът на тази публикация не е приключил плота на кухненския плот в ъглите и минусите в действителност са досадни. Изглежда малко нещо, само че е извънредно. За да се отървете от казуса, би трябвало единствено револвер за лепило и 5 минути свободно време.

Какво бихте добавили към листата с неща, които унищожават образа на кухнята ви?

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР